IGCSE

CAMBRIDGE ULUSLARARASI ORTAÖĞRETİM GENEL SERTİFİKA PROGRAMI (IGCSE)

PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİ

Cambridge "IGCSE" sınavları dünyada 100'u aşkın ülkede alınmakta olup, yüksek eğitim kuruluşları ve işverenler tarafından akademik başarının kanıtı olarak kabul edilmektedir. Dünyada pek çok okul, kendi devlet sınavları yerine uluslararası bir seçenek olduğu için, Cambridge "IGCSE" müfredatını ve sınavlarını kullanmaktadır.

"IGCSE" İngilizce (ikinci dil) sınavında alınan C derecesi, İngiltere'de ve İngilizceyi anadil olarak kullanan diğer ülkelerdeki üniversitelerin pek çoğunda İngilizce yeterlilik şartlarını karşılamaktadır.

Programın paydaşı İngiltere'nin ve dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri olan Cambridge Üniversitesi'dir.

PROGRAMIN AMACI VE GENEL HEDEFLERİ

Cambridge Üniversitesi’nin Uluslararası Sınavlar bölümü, yüksek kalite eğitimin global düzeyde herkese ulaştırılması misyonunu üstlenmiştir. Öğretim programları ve yeterlik sınavlarının amacı, nitelikli eğitime destek sağlamak, başarılı öğrenciler yetiştirmek ve uluslararası gereksinimlerine uygun ileri düzeyde sınavlar geliştirmektir. Cambridge Üniversitesi destekli sınav, danışmanlık ve öğretmen eğitimi sunmak amacıyla, pek çok ülkede IGCSE programını uygulamaktadır.

NEDEN IGCSE?

IGCSE sertifikası pek çok ülkede tanınan akademik bir başarının göstergesidir. Müfredat; yaratıcı düşünme, entelektüel sorgulama, araştırmacı ve sorun çözme becerilerine yönelik tasarlanmış olup, öğrencilerin eğitimlerinin sonraki aşamasında başarılı olmalarını sağlayan yeteneklerini geliştirir.

IGCSE:
Entelektüel açıdan araştırmayı ve sorgulamayı teşvik eder,
Bireysel ve kültürel değerlerle ilgili farkındalığı arttırır,
İncelenen edebi eserlerle farklı kültürleri tanıma fırsatı yaratır,
Kültür ve dil arasındaki etkileşimin önemini gösterir,
Değişik bakış açılarını takdir etmenin önemini anlatır,
Esneklik ve değişime uyum sağlamayı öğretir,
İngilizce iletişim kurmayı sağlar,
Sonuçlar üzerinde etki yaratmanın önemini anlatır,
Farklı kaynaklardan bilgi toplamayı, analiz ve sentez yapmayı öğretir,
Akademik dürüstlüğü ilke edinerek yaptıkları her çalışmayı, yazılı veya sözlü olarak sunma becerilerini kazandırır.

PROGRAMA KİMLER KATILABİLİR?

- Cambridge Üniversitesi akreditasyonuna sahip TED Diyarbakır Koleji Ortaokuluna kayıt yaptıran öğrencilerin tamamı “Cambridge Secondary Stage 1" (Orta Öğretim 1, 11-14 yaşları için) İkinci Dil olarak İngilizce Programına katılırlar.

- Cambridge Üniversitesi akreditasyonuna sahip TED Diyarbakır Koleji Lisesine kayıt yaptıran ve B1 seviyesinde İngilizce yeterliği olan öğrenciler “Cambridge Secondary Stage 2" (Orta Öğretim 2, 14-16 yaşları için) veya diğer adıyla IGCSE programına dahil olurlar.