VELİLERİMİZLE İLETİŞİM

Velilerimiz ile iletişimin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi açısından, tüm velilerimizin okulumuzda bulunan bilgilerini (adres, cep telefonu, e-posta ve diğer önemli bilgiler) güncel tutmaları istenir. Tüm bu bilgilerin Öğrenci İşleri Bölümü kayıtlarında en güncel hali ile bulunması önemlidir.

Veli El Kitabı: Internet sitemizden ulaşabilirsiniz.

SMS: Etlinliklerimiz ve önemli duyurularımızı sizlere hatırlatmak için kullandığımız bir iletişim yoludur. Tekrar hatırlatmak isteriz ki, cep telefon numaranızın güncel olması ve toplu SMS almaya açık olması tüm önemli duyuruların sizlere ulaştırılabilmesi için önemli ve gereklidir.

Telefon: Okul saatleri içinde özellikle sağlık ve diğer özel durumlarla ilgili velilerimize telefon ile ulaşılabilir.

Veli Toplantıları: Veli toplantıları, veli ve öğretmen işbirliği oluşması ve bu işbirliğinin devamında önemli bir fırsat olarak görülür. Bu toplantılarda öğrencinin akademik, sosyal ve duygusal gelişimi öğretmen ve veli tarafından değerlendirilir. Eğitim yılı içerisinde iki kez Genel Veli Toplantısı yapılır.

Bireysel veli/öğretmen/rehberlik/okul yönetimi görüşmeleri: Genel Veli Toplantıları dışında, arzu eden velilerimiz veli görüşme günlerinde öğretmenlerimizle görüşebilirler. Bireysel veli- öğretmen görüşmelerinin listesi ve randevu alma şekli sene başında tüm velilerimizle paylaşılmaktadır.

İnternet sitesi: www.teddiyarbakırkoleji.com adresinde yer alan ve devamlı güncellenen sitemizden en son haberleri takip edebilirsiniz. Ayrıca sizlere e-posta ile iletilen tüm duyuruları da internet sitemizden takip edebilirsiniz.

E-posta: Okulumuz “Eko- Okullar” programının bir üyesi olduğundan sizlerle yaptığımız tüm yazışmalar dijital ortam üzerinden yürütülmektedir. Size ulaştırmak istediğimiz önemli ve genel duyurular için sıkça kullandığımız bir iletişim yoludur.
E-posta adreslerinizin güncelliği duyurularımızın size zamanında ulaşması için önemlidir. İletişim kurmak istediğiniz takdirde tüm öğretmenlerimizin ve yöneticilerimizin e-posta adresleri isim.soyadı@teddiyarbakır.com olarak düzenlenmiştir.

Televizyon:
 TRT kanalları, özellikle okulların tatil olması (örneğin kar tatili vs.) ile ilgili valilik ve bakanlık kararlarını ileten resmi kurumdur. İlan edilmiş resmi tatillerde velilerimize tekrar telefon ile ulaşılmayacaktır.

Posta (Kurye, PTT): Okula dönüşünü istediğimiz önemli belgeler söz konusu ise posta adrese gönderim kullandığımız bir iletişim şeklidir.

Facebook: Facebook sayfamızdan yapılan etkinliklerin fotoğraflarına ve okulumuzla ilgili duyurulara ulaşabilirsiniz. ‘’facebook.com/teddiyarbakirkoleji’’

Twitter: Twitter sayfamızdan okulumuzla ilgili yapılan güncel duyurulara ulaşabilirsiniz. ‘’www.twitter.com/DiyarbakirTed’’

Aile Okulu Eğitim Çalışmaları: TED Diyarbakır Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Bölümü tarafından velilerimize yönelik eğitim çalışmaları düzenlenir. Ayrıca okulumuza davet edilen uzmanlarca velilerimize bilgilendirme seminerleri düzenlenir. Bu seminerlerde oyun çağından başlayıp ergenlik sürecine kadar uzanan geniş yelpazede her yaş grubuna yönelik olarak ortak tutum ve yaklaşımların yaygınlaştırılmasına çalışılır.

Yıllık: Her yıl Haziran ayında, öğrencilerimizin, okul kadromuzun ve etkinliklerimizin yer aldığı okul yıllığımız hazırlanır. Her akademik yılın sonunda isteyen öğrencilerimiz ve velilerimiz okul yıllığını Muhasebe bölümümüzden temin edebilirler.

Anketler: Her akademik yıl uygulayacağımız veli, öğretmen ve öğrenci memnuniyet anketleri sayesinde görüş ve beklentileriniz alınacak, anket sonuçları okulumuzun sürekli gelişimine destek olacaktır.

Bayrak Törenleri: Duyuruların yapıldığı, öğrencilerimiz ile ilgili önemli bilgilerin paylaşıldığı bir ortamdır. Tüm öğretmen ve öğrencilerimizin bayrak törenine katılmaları önemli ve gereklidir.