TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ

Türkiye’nin modernleşmesi için eğitimin vazgeçilmez önemine inanmış olan Büyük Önder Atatürk, 1 Kasım 1925'te Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışında yaptığı konuşmada, eğitimde hedeflenen seviyeye ulaşmak için özel girişimin çalışmalarına ihtiyaç olduğunu dile getirmiş ve topluma çağrıda bulunmuştur.

Türk Eğitim Derneği, bu temel vizyon doğrultusunda, Atatürk’ün ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kadroların öncülüğünde 31 Ocak 1928 tarihinde kurulmuştur. Dernek, 12 Aralık 1939 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Kamuya Yararlı Dernek statüsü edinmiştir. İlk adı "Türk Maarif Cemiyeti" olan dernek, 1946 yılından itibaren, "Türk Eğitim Derneği" adı altında çalışmalarını başarıyla sürdürmektedir.

Eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinen köklü bir sivil toplum örgütü olan Türk Eğitim Derneği’nin faaliyetleri arasında; başarılı fakat maddi olanakları sınırlı öğrencilere burs vermek, yurtiçinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okullar ve yurtlar açmak, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmak yer almaktadır.

Dernek, başlattığı “10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye” kampanyasıyla Tam Eğitim Bursu vermektedir. Tam Eğitim Bursu’nu almaya hak kazanan öğrenciler, Türk Eğitim Derneği tarafından açılmış TED Okulları’nda okumaktadır. Öğrencilerin eğitim hayatı boyunca takibi yapılmakta, gelişimleri uzmanlar aracılığıyla izlenmekte ve barınmasından servisine, kıyafetinden cep harçlığına kadar tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Bugüne kadar yaklaşık 48.000 öğrenciye burs olanağı sağlayan Türk Eğitim Derneği; TED Üniversitesi, yurtiçindeki ve KKTC’deki toplam 25 okulu, 2 temsilciliği, 1 öğrenci yurdu, mezun dernekleri, spor kulüpleri ve iktisadi işletmeleri ile faaliyet göstermektedir. 2014 – 2015 eğitim öğretim yılında 6 yeni okulun açılmasıyla, TED Okulları sayısının 31’e yükselmesi hedeflenmektedir.

TED TANITIM FİLMLERİ

Bir Sivil Toplum Kuruluşu Olarak Türk Eğitim Derneği