TED OKULLARI VE GOOGLE ARASINDA EĞİTİM VE TEKNOLOJİYİ BİRLEŞTİREN İMZA ATILDI

Google for Education Eğitim Partneri DÜNYA Education ile Türk Eğitim Derneği (TED) Okulları arasında ‘Google for Education Reference School Projesine Dair İşbirliğine İlişkin Protokol’ imzalandı.

Dünya Education ve TED Okulları protokol  iş birliği kapsamında; kendi alanlarında  uzman bir eğitimci kadrosunu Eğitimde teknoloji uygulamaları konusunda özellikle Google eğitim uygulamaları özelinde yetiştirmek amaçlanıyor. Ayrıca Google eğitim uygulamaları aracılığıyla 21.yüzyıl becerileriyle donanmış birbirleriyle ve öğretmenleriyle daha interaktif bir şekilde çalışan öğrenci grupları yetiştirmeyi amaçlıyor. Bu interaktivite sayesinde öğrencilerin ve öğretnmenin verimliliğine katkıda bulunmak ve öğrencilerin bu uygulamalar sayesinde daha keyifli ve rahat öğrenmeleri sağlanacaktır. Protokol kapsamında TED Okulları’nda tüm öğretmen ve öğrenciler Google’ın tüm eğitim uygulamalarını ve Gmail altyapısını kullanabilecekler. Öğrenciler, Google eğitim uygulamaları kullanarak, cihaz ve mekândan bağımsız olarak birbirleri ve öğretmenleri ile birlikte ortak çalışma imkânı bulacaklar. Okullar dilerlerse, Google tarafından tasarlanan birden fazla kişiye aynı anda kullanım imkânı sunan Chromebook cihazlarını kullanabilecekler. Böylece öğretmen ve öğrencilerin tam zamanlı çevrimiçi işbirliği kurmaları ve bunu velilerin de yakından takip etmeleri sağlanacak. Veliler ise Google for Education eğitim uygulamaları ücretsiz olduğu için ek bir mali yükümlülüğün altına girmek zorunda kalmayacaklar.

Protokolü ile ilgili olarak TED Diyarbakır Koleji Genel Koordinatörü Ozan DEMİRALP açıklamalarda bulundu; "Genel merkezimiz Türk Eğitim Derneği ve Dünya Education arasında gerçekleşen Google For Education Reference School Projesine İlişkin Protokolun imzalanması okulumuzdaki teknolojiye dayalı eğitimin çok daha ilerilere gideceğinin habercisi bir durum.  Bu işbirliği ile önümüzdeki dönemde kendi alanlarında uzman olan eğitimci kadrosu eğitimde teknoloji uygulamaları konusunda özellikle Google altyapısı üzerinden yetiştirecektir. Google eğitim uygulamaları ile çok yönlü beceriler ile donanmış birbirleriyle ve öğretmenleri ile daha interaktif bir şekilde çalışan öğrenci grupları yetiştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Google eğitim uygulamalarının öğrenme üzerindeki etkilerinden bahseden Demiralp ”Günümüz çocuklarının konuştuğu dilin “teknoloji” olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Bu bağlamda öğrenme ortamına bilinçli şekilde taşınan teknoloji artık öğretmenlerin en önemli araçlarından bir tanesi haline gelmiş durumda. Okul dışındaki zamanlarda da paylaşılan takvimler, otomatik e-posta davetleri ile öğretmen ile öğrencinin birebir hatta öğrencilerin çalışma ekipleri kurarak birlikte çalışabilecekleri online öğrenme ortamları oluşacak. Böylelikle öğrencilerimiz Google altyapısı üzerinde tablet, telefon vb. araçları öğrenme ortamı olarak da kullanabilecek, dökümanlar, e-tablolar ve slaytlar üzerinden kolayca çalışabilecekler. Yine bu altyapı üzerinde kurulan Google sınıflar da öğretmenin yönetimi ve öğrenci işbirliği içerisinde sürekli geliştirilebilecek” dedi.

Google eğitim uygulamasıyla hedeflerine değinen Demiralp  ”TED Diyarbakır Koleji olarak, tüm TED okullarında uygulanmaya başlayacak olan bu teknolojik gelişimin ileri düzeyde İngilizce bilen, akademik bütünlüğe ve çok yönlü becerilere sahip bireyler yetiştirme misyonumuza doğrudan hizmet edeceğine inanıyoruz” dedi.