TAM EĞİTİM BURSU SINAV BAŞVURULARI BAŞLADI

TED, sosyal sorumluluk anlayışı ile hareket ederek kuruluşundan bu yana maddi imkanları yetersiz ama başarılı olan çocuklara burs veren bir sivil toplum kuruluşu olarak bilinmektedir. Bu kapsamda, Derneğin kuruluşundan itibaren, belirtilen özelliklerde 48.000 öğrenciye burs verilmiştir.

Tam Eğitim Bursu (TEB) sistemine, başvuru koşullarını taşıyan adaylar arasından, yazılı sınav ve ev ziyareti-mülakat olmak üzere iki aşamadan oluşan bir süreçle öğrenci alınır.

Tam Eğitim Bursu Sınavı 24 Şubat 2018 Cumartesi günü saat 10.00 ‘da yapılacaktır.

Sınav başvuruları 24 Aralık 2017 - 11 Şubat 2018 tarihleri arasında  http://burs.ted.org.tr/burs-basvurusu/basvuru-formu/ adresinden online olarak alınacaktır.

TEB Sınavına başvuracak adayların;

• T.C. vatandaşı olması,

• 2017-2018 öğretim yılında 4, 5 ve 8. sınıfa devam ediyor olması,

• Öğrencinin  “Bitirdiği sınıfa ait yılsonu karnesinde” yılsonu başarı ortalamasının 85 ve üzerinde olması (2016-2017 öğretim yılına ait, Haziran ayında alınmış olan karne)

• Ekonomik koşulları itibariyle maddi desteğe ihtiyaç duyması, gerekmektedir. Ailenin aylık toplam geliri brüt asgari ücretin 2,25 katı, yaklaşık 4000 TL’den düşük olmalıdır.

Türk Eğitim Derneği’ne bağlı okullarda öğrenimini sürdüren öğrenciler TEB sınava başvuru yapamazlar.