TÜRKİYE GENELİ KODLAMA YARIŞMASINDA BİRİNCİYİZ

2.Kodris Yarışması sonuçlandı ve Türkiye birincisi olduk

TED Diyarbakır Koleji 2.Kodris Kodlama Yarışmasında Türkiye'nin en hızlı ve en doğru kodlayanı seçildi.

Dünya Kodalma haftasında ‘Türkiye Kodluyor, Sınıflar Yarışıyor’ temalı 4-15 Aralık tarihleri arasında yapılan ve 1148 okulun katıldığı 2. Kodris Kodlama Yarışmasında TED Diyarbakır Koleji  ilokul öğrencileri  kod bloklarını en kısa sürede tamamlayıp  yarışmanın birincisi oldu.

Ayrıca TED Diyarbakır Koleji 9/B sınıfı lise kategöresinde ikinciliği alarak iki kategoride de başarı sağlamış oldu. Yarışma hakkında bilgi aktaran TED Diyarbakır Koleji Müdürü  Ozan Demiralp, bilişim teknolejileri öğretmen kadrosu ve sunulan eğitim programıyla daha iyi sonuçlar elde edeceğini belirtti.  Ayrıca kodlamanın eğitimdeki yerinden bahseden  Demiralp “Geleceğin dili olarak nitelendirilen kodlama ile çocuklar sistemli ve yaratıcı düşünebilme,  problemlere farklı yönden  bakıp çözüm üretebilmeyi başarıyorlar. Öğrenciler kodlama ve yazılım bilgisiyle eğitimde daha iyi yerlere gelecektir Yapılan Kodlama etkinlikleri ile çocuklara temel algoritma eğitimleri verilmektedir. Bu sayede çocuklarda problem çözme becerilerinin yanında sayısal ve sözel mantık becerileri de gelişmektedir. Ayrıca robotik çalışmalar ile çocuklar günlük yaşamlarında karşılaştıkları teknoloji, mühendislik,  matematik ve bilimsel alanlardaki gelişmeleri yaparak yaşayarak öğrenmektedir” dedi.